ELCON introduceert model D

12-10-2009

ELCON introduceert model D

Rond de afgelopen zomerperiode heeft ELCON in diverse landen met het model D een nieuwe platenzaag aan het leveringsprogramma toegevoegd. Deze nieuwe uitvoering is de meest economische versie uit de reeks en biedt een zeer gunstige prijs/prestatie verhouding.

Model D maakt gebruik van dezelfde robuuste basisconstructie voor het frame en de geleiding als alle andere modellen van Elcon. Dat betekent dat de geleiding voor de zaagbalk gevormd wordt door een gehard stalen rondstang met dedicated lagering. Verder zijn deze machines voorzien van een krachtige 4 kW motor, extra zaagdiepte, oplooprollen aan beide zijden en een repeteeraanslag voor het zagen van stroken.

In de landen waar dit nieuwe model is geïntroduceerd, is het zeer gunstig ontvangen en zijn inmiddels de eerste machines uitgeleverd. Dat geldt voor een zestal West-Europese landen, waarbij m.n. in Duitsland een grote bouwmarktketen dit model als haar basis uitvoering heeft gekozen. Zonder twijfel zullen gedurende het komende beurzen seizoen andere landen dit succesvolle voorbeeld volgen.

Elcon-D

Back to archive