HoutWereld - Elcon onthult de nieuwe-generatie Quadra-unit op de Ligna 2015

Van 11 mei tot en met 15 mei biedt de Deutsche Messe in Hannover weer onderdak aan de Ligna, de internationale vakbeurs voor houtbewerkings- en bosbouwtechnologie. Houtwereld neemt alvast het aanbod van de Nederlandse exposanten, waaronder Elcon, door.

Het in Leimuiden gevestigde Elcon is nog altijd een internationale speler op het gebied van verticale en horizontale platenzagen. Het bedrijf bracht onder meer de eerste verticale opdeelautomaat op de markt. Het merendeel van de Elcon-machines wordt van oudsher aangeschat voor de verweking van houtachtige plaatmaterialen, maar ook kunststof en metalen platen kunnen ermee gezaagd worden.

Uiteraard is de Ligna voor Elcon bij uitstek de gelegenheid om nieuwe ontwikkelingen aanschouwelijk te maken. Dit jaar hebben de noviteiten zowel betrekking op nieuwe innovatieve functionaliteiten als op de uitbreiding van bedieningsfuncties. De toegevoegde mogelijkheden in de bediening komen bijvoorbeeld tot uiting in het gemak waarmee op afstand de werking van de machinefuncties kan worden aangestuurd en in de extra programmeermogelijkheden voor het ingeven van opdeelpatronen voor platen. De nieuw ontwikkelde functionaliteiten hebben vooral te maken met het eenvoudiger kunnen beladen van de verticale opdeelautomaten. Daarvoor zal op de Ligna een gepatenteerde nieuwe-generatie Quadra-unit worden onthuld. (Hall 11, Stand A39)

 

Terug